Vælg den rigtige luft til vand-varmepumpe til 150 m2

En luft til vand-varmepumpe omdanner varmen i udeluften til rumvarme og varmt brugsvand. At vælge den bedste luft til vand-varmepumpe til et hjem på 150 m² er en beslutning, der kan have stor betydning for din økonomi. Med stigende energipriser og et øget fokus på bæredygtighed er det mere relevant end før at investere i effektive opvarmningsløsninger. I denne artikel gennemgår vi de væsentlige overvejelser, du bør gøre dig, når du skal vælge en luft til vand-varmepumpe til et hus på 150 m². Vi vil dække aspekter som effektivitet, størrelse, pris og andre vigtige faktorer, der vil hjælpe dig med at vælge den helt rigtige luft til vand-varmepumpe.

Er du allerede klar til at investere i en luft til vand-varmepumpe, så kan vi hjælpe dig med at finde den bedste pris.

Luft til vand varmepumpe 150 m2 pris

En luft til vand-varmepumpe til 150 m² koster ca. 115.000 kr., inklusiv professionel installation.

Prisen kan variere afhængigt af modellen, herunder størrelse, kvalitet og effektivitet, og monteringen. Vælger du et af de billigere mærker som Panasonic, V-Tac eller Clivet, kan du forvente en lidt lavere pris. Dog skal du være opmærksom på, at levetiden for disse kan være kortere, hvilket hurtigt kan opveje for den lidt højere pris for en luft til vand-varmepumpe fra f.eks. Viessmann, Vølund eller Metro Therm. 

Udskifter du dit oliefyr, gasfyr eller træpillefyr, har du mulighed for at søge tilskud til en varmepumpe. Vi har udarbejdet en guide til, hvordan du kan få del i varmepumpepuljen, hvor du kan få 17.000 kr. i tilskud.

Prisen på en varmepumpe ud fra boligstørrelsen. Ved 150 kvm ligger prisen på en luft til vand-varmepumpe omkring 115.000 kr.

Hvilken størrelse luft til vand-varmepumpe skal du vælge til en 150 m² bolig?

For en varmepumpe til en 150 m² bolig kan du forvente et årligt forbrug på 5.700 kWh.

I Danmark går vi ud fra, at en varmepumpe som hovedregel bruger 38 kWh pr. kvadratmeter boligareal.

Så regnestykket ser ud som følger:

 • Antal kvm bolig: 150
 • Varmepumpeforbrug pr. kvm i kWh: 38
 • Samlet varmeforbrug for en 150 m² bolig: 5.700 kWh (150 * 38)

Dette afhænger naturligvis af den specifikke ejendom. Hvis du bor i et nyere parcelhus, kan du forvente et lavere forbrug sammenlignet med en ældre landejendom, der er dårligt isoleret.

Hvad koster det at opvarme en 150 m² bolig med en varmepumpe?

Med et årligt energiforbrug på 5700 kWh for en varmepumpe i en 150 m² bolig, kan du forvente, at det koster mellem 7.000-14.000 kr. at opvarme din bolig.

Det hele afhænger af dine el-udgifter. Ønsker du at gøre dig mere uafhængig af elpriserne, kan du med fordel overveje at installere et solcelleanlæg med batteri samtidigt. Alternativt kan der også være mange penge at spare ved at vælge den billigste elaftale.

Hvor meget sparer jeg ved at installere en varmepumpe?

Hvis du tidligere har haft en anden varmekilde og ønsker at skifte til en mere bæredygtig løsning, så er besparelsen sammenlignet med andre varmekilder som følger:

Spar op til 50% på din varmeregning. Besparelsen afhænger meget af de aktuelle naturgas- og elpriser. Vi så under Ruslands invasion af Ukraine, at prisen på naturgas steg med mange 100%.

Spar op til 50% på din varmeregning. Besparelsen afhænger meget af de aktuelle priser på træpiller og el. Generelt set er det billigere og mere bæredygtigt at opvarme sit hus med en varmepumpe.

Spar op til 75% på din varmeregning. En varmepumpe leverer ca. 3,8 gange så meget varme for den el, den bruger, så du kan forvente en besparelse på dine varmeudgifter på lige under 75%.

Hvad er tilbagebetalingstiden?

Når du udskifter din varmekilde, vil du stå over for en række engangsomkostninger. Derfor ser vi ofte på, hvad tilbagebetalingstiden er, når vi vurderer, om varmepumper er en god investering.

For et hus på 150 m² kan du forvente følgende tilbagebetalingstider:

 • Gasfyr: Ca. 10 år.
 • Træpillefyr: Ca. 10 år.
 • Elvarme: Ca. 4 år.

Husk på, at værdien af din bolig kan stige tilsvarende med prisen på varmepumpen, så en luft til vand-varmepumpe til boliger på 150 m², kan være tjent hjem allerede fra dag ét.

Fordele og ulemper ved en varmepumpe til 150 m² boliger

Fordele og ulemper ved en varmepumpe til 150 kvm.

Der er flere fordele end ulemper ved at skifte til en varmepumpe. Vi har listet dem nedenfor:

 • Spar op til 35.000 kr. på din varmeregning om året.
 • Mere bæredygtig.
 • Værdistigning af din bolig.
 • Mulighed for egenforsyning via solceller.
 • Lav vedligeholdelse.

At investere i en luft til vand-varmepumpe kan være en attraktiv løsning for mange boligejere, der ønsker at reducere deres varmeregning, øge bæredygtigheden i deres hjem, og potentielt øge værdien af deres ejendom samt muligheden for at spare op til 35.000 kr. årligt på varmeregningen.

 • Omkostninger ved omlægning af varmekilde.
 • Skal udskiftes hvert 20-30 år.

Installationen kræver en initial investering, som dækker omkostningerne ved omlægning fra den eksisterende varmekilde til varmepumpesystemet. Dette kan ses som en ulempe for nogle, men den langsigtede besparelse på energiregningen og værdistigningen på boligen kan ofte retfærdiggøre denne indledende udgift ved installation.

Få den bedste pris på en luft til vand-varmepumpe til 150 m²

Vi anbefaler, at du altid rådgiver dig med en installatør, når du skal beslutte dig for, hvilken størrelse varmepumpe du skal vælge. Vi kan dog hjælpe dig med at finde den bedste pris på en varmepumpe! Alt du skal er at udfylde vores formular ved at følge linket og så matcher vi dig op med de 3 mest relevante leverandører, der passer netop til dig og din bolig.

Hvad koster en luft til vand-varmepumpe til 150 kvm?

En luft til vand-varmepumpe til en bolig på 150 m² vil typisk have en pris på omkring 115.000 kr., inklusiv professionel installation.

Hvad koster det at opvarme 150 kvm med en luft til vand-varmepumpe?

Med et årligt energiforbrug på omkring 5.700 kWh for en varmepumpe i en 250 m² bolig, kan du forvente, at det koster mellem ca. 7.000-14.000 kr. at opvarme din bolig.

Hvor meget kan jeg spare med en luft til vand-varmepumpe?

Hvis du nu har gasfyr eller træpillefyr kan du spare op til 50% på din elregning. Hvis du derimod har elvarme, kan du spare op mod 75% på din elregning.

Hvad er tilbagebetalingstiden på en luft til vand-varmepumpe?

For et hus på 150 m² kan du forvente følgende tilbagebetalingstider:

 • Gasfyr: Ca. 10 år.
 • Træpillefyr: Ca. 10 år.
 • Elvarme: Ca. 4 år.

Redaktionen hjælper dig med at lære og forstå de mange muligheder, der findes inden for energioptimerende løsninger. Vi deler alt fra dybdegående guides til oplysninger om tilskudsmuligheder. Vores mål er at gøre det let og forståeligt at træffe et bæredygtigt valg.

Vi har gjort det enkelt for dig at indhente tilbud på energibesparende løsninger.
Endda helt gratis og uforpligtende.

Kontakt os