Vælg den rigtige luft til vand-varmepumpe til 200 m2

En luft til vand-varmepumpe omdanner varmen i udeluften til rumvarme og varmt brugsvand. At vælge den rette luft til vand-varmepumpe til et hjem på 200 m² er en afgørende beslutning for både din økonomi og miljøet. Med de stigende energipriser og fokus på bæredygtighed, er det vigtigere end nogensinde at finde en effektiv opvarmningsløsning. I denne artikel gennemgår vi de væsentlige overvejelser, når du skal vælge en luft til vand-varmepumpe til dit hus på 200 m². Vi vil se på effektivitet, størrelse, pris og andre vigtige faktorer for at hjælpe dig med at træffe det bedste valg.

Er du allerede klar til at investere i en luft til vand-varmepumpe, så kan vi hjælpe dig med at finde den bedste pris.

Luft til vand varmepumpe 200 m2 pris

En luft til vand-varmepumpe til en bolig på 200 m² vil typisk have en pris på omkring 145.000 kr., inklusiv professionel installation.

Prisen kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder den valgte model og de specifikke installationskrav. Ved at vælge et af de mere økonomiske mærker som Panasonic, V-Tac eller Clivet, kan man muligvis opnå en lidt lavere pris. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at selvom disse modeller kan være mere budgetvenlige på kort sigt, kan deres levetid være kortere, hvilket kan føre til øgede omkostninger på længere sigt. Derfor kan det være værd at overveje en investering i en mere pålidelig luft til vand-varmepumpe fra anerkendte mærker som Viessmann, Vølund eller Metro Therm. 

Udskifter du dit oliefyr, gasfyr eller træpillefyr, har du mulighed for at søge tilskud til en varmepumpe. Vi har udarbejdet en guide til, hvordan du kan få del i varmepumpepuljen, hvor du kan få 17.000 kr. i tilskud.

Prisen på en varmepumpe ud fra boligstørrelsen. Ved 200 kvm ligger prisen på en luft til vand-varmepumpe omkring 145.000 kr.

Hvilken størrelse luft til vand-varmepumpe skal du vælge til en 200 m² bolig?

For en varmepumpe til en 200 m² bolig kan du forvente et årligt forbrug på 7.600 kWh.

I Danmark går vi ud fra, at en varmepumpe som hovedregel bruger 38 kWh pr. kvadratmeter boligareal.

Så regnestykket ser ud som følger:

  • Antal kvm bolig: 200
  • Varmepumpeforbrug pr. kvm i kWh: 38
  • Samlet varmeforbrug for en 200 m² bolig: 7.600 kWh (200 * 38)

Dette afhænger naturligvis af den specifikke ejendom. Hvis du bor i et nyere parcelhus, kan du forvente et lavere forbrug sammenlignet med en ældre landejendom, der er dårligt isoleret.

Hvad koster det at opvarme en 200 m² bolig med en varmepumpe?

Med et årligt energiforbrug på 7600 kWh for en varmepumpe i en 200 m² bolig, kan du forvente, at det koster mellem 9.500-19.000 kr. at opvarme din bolig.

Det hele afhænger af dine el-udgifter. Ønsker du at gøre dig mere uafhængig af elpriserne, kan du med fordel overveje at installere et solcelleanlæg med batteri samtidigt. Alternativt kan der også være mange penge at spare ved at vælge den billigste elaftale.

Hvor meget sparer jeg ved at installere en varmepumpe?

Hvis du tidligere har haft en anden varmekilde og ønsker at skifte til en mere bæredygtig løsning, så er besparelsen sammenlignet med andre varmekilder som følger:

Du kan spare op til 50% på din varmeregning. Besparelsen afhænger meget af de aktuelle naturgas- og elpriser. Under Ruslands invasion af Ukraine steg prisen på naturgas med mange 100%, hvilket gjorde varmepumper endnu mere attraktive økonomisk.

Spar op til 50% på din varmeregning. Besparelsen afhænger meget af de aktuelle priser på træpiller og el. Generelt set er det billigere og mere bæredygtigt at opvarme sit hus med en varmepumpe.

Med en varmepumpe kan du spare op til 75% på din varmeregning. En varmepumpe leverer ca. 3,8 gange så meget varme for den el, den bruger, hvilket betyder, at du kan forvente en betydelig reduktion i dine varmeudgifter.

Hvad er tilbagebetalingstiden på en varmepumpe?

Når du udskifter din varmekilde, vil du stå over for en række engangsomkostninger. Derfor ser vi ofte på tilbagebetalingstiden, når vi vurderer, om varmepumper er en god investering.

For et hus på 200 m² kan du forvente følgende tilbagebetalingstider:

  • Gasfyr: Ca. 10 år.
  • Træpillefyr: Ca. 10 år.
  • Elvarme: Ca. 4 år.

Husk på, at værdien af din bolig kan stige tilsvarende med prisen på varmepumpen, så en luft til vand-varmepumpe til boliger på 200 m² kan være tjent hjem allerede fra dag ét.

Fordele og ulemper ved en varmepumpe til 200 m² boliger

Fordele og ulemper ved en luft til vand-varmepumpe til 200 kvm.

Der er flere fordele end ulemper ved at skifte til en varmepumpe. Vi har listet dem nedenfor:

  • Spar op til 35.000 kr. på din varmeregning om året.
  • Mere bæredygtig.
  • Værdistigning af din bolig.
  • Mulighed for egenforsyning via solceller.
  • Lav vedligeholdelse.

At investere i en luft til vand-varmepumpe kan være en attraktiv løsning for mange boligejere, der ønsker at reducere deres varmeregning, øge bæredygtigheden i deres hjem og potentielt øge værdien af deres ejendom samt gribe muligheden for at spare op til 35.000 kr. årligt på varmeregningen.

  • Omkostninger ved omlægning af varmekilde.
  • Skal udskiftes hvert 20-30 år.

Installationen kræver en initial investering, som dækker omkostningerne ved omlægning fra den eksisterende varmekilde til varmepumpesystemet. Dette kan ses som en ulempe for nogle, men den langsigtede besparelse på energiregningen og værdistigningen på boligen kan ofte retfærdiggøre denne indledende udgift ved installation.

Få den bedste pris på en luft til vand-varmepumpe til 200 m²

Vi anbefaler, at du altid rådgiver dig med en installatør, når du skal beslutte dig for, hvilken størrelse varmepumpe du skal vælge. Vi kan dog hjælpe dig med at finde den bedste pris på en varmepumpe! Alt du skal er at udfylde vores formular ved at følge linket og så matcher vi dig op med de 3 mest relevante leverandører, der passer netop til dig og din bolig.

Hvad koster en luft til vand-varmepumpe til 200 kvm?

En luft til vand-varmepumpe til en bolig på 200 m² vil typisk have en pris på omkring 145.000 kr., inklusiv professionel installation.

Hvad koster det at opvarme 200 kvm med en luft til vand-varmepumpe?

Hvor meget kan jeg spare med en luft til vand-varmepumpe?

Hvad er tilbagebetalingstiden på en luft til vand-varmepumpe?

Redaktionen hjælper dig med at lære og forstå de mange muligheder, der findes inden for energioptimerende løsninger. Vi deler alt fra dybdegående guides til oplysninger om tilskudsmuligheder. Vores mål er at gøre det let og forståeligt at træffe et bæredygtigt valg.

Vi har gjort det enkelt for dig at indhente tilbud på energibesparende løsninger.
Endda helt gratis og uforpligtende.

Kontakt os