Vælg den rigtige luft til vand-varmepumpe til 250 m²

En luft til vand-varmepumpe omdanner varmen i udeluften til rumvarme og varmt brugsvand. At vælge den rette luft til vand-varmepumpe til et hjem på 250 m² er en afgørende beslutning for både din økonomi og miljøet. Med stigende energipriser og et øget fokus på bæredygtighed, er det vigtigere end før at finde en effektiv opvarmningsløsning. I denne artikel gennemgår vi de væsentlige overvejelser, du bør gøre dig, når du skal vælge en luft til vand-varmepumpe til dit hus på 250 m². Vi vil se på effektivitet, størrelse, pris samt andre vigtige faktorer, for at hjælpe dig med at træffe det bedste valg.

Er du allerede klar til at investere i en luft til vand-varmepumpe, så kan vi hjælpe dig med at finde den bedste pris.


Prisen på en luft til vand-varmepumpe til 250

En luft til vand-varmepumpe til en bolig på 250 m² vil typisk have en pris på omkring 185.000 kr., inklusiv professionel installation.

Prisen på varmepumpen kan dog variere afhængigt af flere faktorer, herunder den valgte models størrelse, kvalitet og effektivitet samt de specifikke installationskrav for den valgte model. Ved at vælge et af de mere økonomiske mærker som Panasonic, V-Tac eller Clivet, kan du muligvis opnå en lidt lavere pris. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at selvom disse modeller kan være mere budgetvenlige på kortere sigt, så kan deres levetid være kortere, hvilket kan føre til øgede omkostninger for dig på længere sigt. Derfor kan det være værd at overveje at investere i en mere pålidelig luft til vand-varmepumpe fra anerkendte mærker som Viessmann, Vølund eller Metro Therm. 

Vær opmærksom på, at såfremt du udskifter du dit oliefyr, gasfyr eller træpillefyr, har du mulighed for at søge tilskud til en varmepumpe. Vi har udarbejdet en guide til, hvordan du kan få del i varmepumpepuljen, hvor du kan få 17.000 kr. i tilskud.

Prisen på en varmepumpe ud fra boligstørrelsen. Ved 250 kvm ligger gennemsnitsprisen på en luft til vand-varmepumpe omkring 185.000 kr.

Hvilken størrelse luft til vand-varmepumpe skal du vælge til en bolig på 250 m²?

For en varmepumpe til en 250 m² bolig kan du forvente et årligt forbrug på 9.500 kWh.

I Danmark antages det, at en varmepumpe som hovedregel bruger 38 kWh pr. kvadratmeter boligareal.

Så regnestykket ser ud som følger:

 • Antal kvm bolig: 250
 • Varmepumpeforbrug pr. kvm i kWh: 38
 • Samlet varmeforbrug for en 250 m² bolig: 9.500 kWh (250 * 38)

Dette tal afhænger naturligvis af den specifikke ejendom, som varmepumpen skal installeres i. Hvis du bor i et nyere parcelhus, kan du forvente et lavere forbrug sammenlignet med en ældre landejendom, der er dårligere isoleret.

Hvad koster det at opvarme en 250 m² bolig med en varmepumpe?

Det kan være svært at svare på, hvor meget 1 kWh koster. Det vil nemlig afhænge af forskellige faktorer og priserne ændrer sig hele tiden. Men med et årligt energiforbrug på omkring 9500 kWh for en varmepumpe i en 250 m² bolig, kan du forvente, at det koster mellem ca. 12.000-29.200 kr. at opvarme din bolig.

Det hele afhænger dog af dine el-udgifter. Ønsker du at gøre dig mere uafhængig af elpriserne, kan du med fordel overveje at installere et solcelleanlæg med batteri samtidigt. Alternativt kan der også være mange penge at spare ved at vælge den billigste elaftale.

Hvor meget kan jeg spare ved at installere en varmepumpe?

Hvis du tidligere har haft en anden varmekilde og ønsker at skifte til en mere bæredygtig løsning, så er besparelsen sammenlignet med andre varmekilder som følger:

Du kan spare op til 50% på din varmeregning. Besparelsen afhænger meget af de aktuelle naturgas- og elpriser. Under Ruslands invasion af Ukraine steg prisen på naturgas med mange 100%, hvilket gjorde varmepumper endnu mere attraktive økonomisk.

Spar op til 50% på din varmeregning. Besparelsen afhænger meget af de aktuelle priser på træpiller og el. Generelt set er det billigere og mere bæredygtigt at opvarme sit hus med en varmepumpe.

Med en varmepumpe kan du spare op til 75% på din varmeregning. En varmepumpe leverer ca. 3,8 gange så meget varme for den el, den bruger, hvilket betyder, at du kan forvente en betydelig reduktion i dine varmeudgifter.

Hvad er tilbagebetalingstiden på en varmepumpe?

Når du udskifter din varmekilde, vil du stå over for en række engangsomkostninger, der er forbundet med anskaffelsen og installationen af din nye varmepumpe. Derfor er det relevant at se på tilbagebetalingstiden, når vi vurderer, om en varmepumpe er en god investering.

For et hus på 250 m² kan du forvente følgende tilbagebetalingstider:

 • Gasfyr: Ca. 10 år.
 • Træpillefyr: Ca. 10 år.
 • Elvarme: Ca. 4 år.

Husk på, at værdien på din bolig kan stige tilsvarende med prisen på varmepumpen. Det betyder, at en luft til vand-varmepumpe til boliger på 250 m² i så fald vil være tjent hjem allerede fra dag ét.

Fordele og ulemper ved en luft til vand-varmepumpe til en bolig på 250 m²

Udvalgte fordele og ulemper ved en luft til vand-varmepumpe til 250 kvm.

Der er flere fordele end ulemper ved at skifte til en varmepumpe. Se dem i listen nedenfor:

 • Spar op til 35.000 kr. på din varmeregning om året.
 • Mere bæredygtig.
 • Værdistigning af din bolig.
 • Mulighed for egenforsyning via solceller.
 • Lav vedligeholdelse.

Det at investere i en luft til vand-varmepumpe kan være en attraktiv løsning for mange boligejere, der ønsker både at reducere deres varmeregning, øge bæredygtigheden i deres hjem, og derved potentielt øge værdien af deres ejendom, samt gribe muligheden for at spare op til 35.000 kr. årligt på varmeregningen.

 • Omkostninger ved omlægning af varmekilde.
 • Skal udskiftes hvert 20-30 år.

Installationen af en luft til vand-varmepumpe kræver en initial investering, som skal dække omkostningerne ved omlægning fra den eksisterende varmekilde til varmepumpesystemet. Dette kan ses som en ulempe for nogle, men den langsigtede besparelse på energiregningen og værdistigningen på boligen, vil ofte retfærdiggøre denne indledende udgift, der er forbundet med installation af en varmepumpe.

Sådan får du den bedste pris på en luft til vand-varmepumpe til en bolig på 250 m²

Vi anbefaler, at du altid rådgiver dig med en installatør, når du skal beslutte dig for, hvilken størrelse varmepumpe du skal vælge. Vi kan dog hjælpe dig med at finde den bedste pris på en varmepumpe! Alt du skal er at udfylde vores formular ved at følge linket og så matcher vi dig op med de 3 mest relevante leverandører, der passer netop til dig og din bolig.

Hvad koster en luft til vand-varmepumpe til 250 kvm?

En luft til vand-varmepumpe til en bolig på 250 m² vil typisk have en pris på omkring 185.000 kr., inklusiv professionel installation.

Hvad koster det at opvarme 250 kvm med en luft til vand-varmepumpe?

Hvor meget kan jeg spare med en luft til vand-varmepumpe?

Hvad er tilbagebetalingstiden på en luft til vand-varmepumpe?

Redaktionen hjælper dig med at lære og forstå de mange muligheder, der findes inden for energioptimerende løsninger. Vi deler alt fra dybdegående guides til oplysninger om tilskudsmuligheder. Vores mål er at gøre det let og forståeligt at træffe et bæredygtigt valg.

Vi har gjort det enkelt for dig at indhente tilbud på energibesparende løsninger.
Endda helt gratis og uforpligtende.

Kontakt os